© 2016 Designed by Eve D. Proudly created with Wix.com

Waalstraat 81, 9870 Zulte

Oost-Vlaanderen, Belgium

BE0866.464.574

talk@evengine.be

Tel: 0472/23.93.25

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

October 28, 2017

Please reload

Recente berichten

Waarom kleine zelfstandigen nood hebben aan ondersteuning.

February 3, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Meer klanten over de vloer? Google helpt jou met deze 5 tips!

March 17, 2017

Het is algemeen geweten, een website is een must! Ook voor de winkelier die zijn klant over de vloer moet zien te krijgen. Google kan je hierbij helpen! De nieuwe Gouden Gids Google, want wat doe je als je iets zoekt? Jeps! Mr. Google knows everything! Vooral dan bij het zoeken naar lokale bedrijven - een hapje eten, een nieuwe haarsnit, een plaats om de beentjes te strekken - google het en je vindt wat je zoekt!

 

Jouw doel! Ervoor zorgen dat jouw zaak te vinden is! En dan nog liefst zo hoog mogelijk in de resultaten! Hiervoor gebruiken we Local SEO, Local Search Engine Optimization.

 

 

Wat is Lokale SEO?

Deze techniek zorgt ervoor dat jouw website in de zoekresultaten verschijnt wanneer iemand in jouw buurt zoekt. Google, maar ook Bing vergelijkt jouw activiteit met de locatie van degene die zoekt en op basis hiervan wordt beslist waar in de resultaten jouw website wordt getoond.

 

Waarom is Lokale SEO belangrijk?

Stel je bent dringend op zoek naar een loodgieter, een lek! Je neemt je mobieltje en zoekt 'loodgieter'. Onmiddellijk worden er een aantal resultaten gegeven op basis van jouw locatie, dicht in de buurt. Daarbovenop kan je ook rechtstreeks bellen! Wat een service die Google!

 

 

Nu je weet wat het is en waarom het belangrijk is, kan je aan de slag met de volgende tips!

 

1. Jouw bedrijf op (Google) maps!

Registreer jouw bedrijf bij Google Mijn Bedrijf en eis van hieruit jouw locatie op. Dit is volledig gratis! Opmerkelijk, slechts 10% van de bedrijven eisen hun locatie op, wat minder concurrentie betekent voor jou! Dus waar wacht je op!

 

2. Lokale gidsen

Voeg jouw bedrijf aan zoveel mogelijk gidsen toe, belangrijk hierbij is dat het relevant blijft voor jouw bedrijf. Heb je een bouwonderneming, dan hoef je je bedrijf niet toe te voegen aan een gids voor uitstapjes uiteraard. Dit zal eerder schaden. Ga op zoek naar handelsgidsen, gemeentegidsen, etc, maar overweeg ook Yelp, Foursquare en Tripadvisor. Wanneer jouw bedrijf is opgelijst in goede gidsen, zal je ongetwijfeld een boost ervaren in je zoekresultaten.

 

3. Zorg ervoor dat jouw contactinfo consistent is

Op elke plaats waar je over je bedrijf schrijft, gebruik je dezelfde naam, adres en telefoonnummer. Alsook op jouw website, sociale mediaprofielen én de gidsen. Zoekmachines vergelijken en kleine verschillen kunnen tot misverstanden leiden. Zorg er ook voor dat jouw gegevens op jouw website een prominente plaats krijgen, op een contactpagina, of in de header of footer.

 

4. Zorg voor mobielvriendelijke website!

Tegenwoordig wordt meer mobiel gezocht dan met de desktop, en Google weet dit! Daarom geldt 'mobiel eerst', wat betekent dat er eerder gesorteerd wordt op mobiele versie dan op desktopversie. Zorg ervoor dat jouw website mobielvriendelijk is. Jouw contactgegevens zijn hier superbelangrijk! Uiteindelijk is het jouw doel om jouw klanten te laten bellen of ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk jouw zaak vinden.

 

5. Vraag je klanten naar een beoordeling

Laat ze weten dat het gemakkelijk is om een recensie na te laten. Heb je vele gidsen en sociale media, dan is er ook veel keuze. Zo kan je een review op Facebook of Google vragen, een recensie op Yelp of Tripadvisor,... Hoe meer hoe beter! Aanbevelingen zijn een teken van waardering en hier houden zoekmachines rekening mee! Durf te vragen!

 

 

Tevreden met dit advies? Ga ermee aan de slag en laat een comment na hoe je het hebt aangepakt! Ondervind je moeilijkheden? Deel het! Stel je vraag! Of contacteer! EvEngine biedt betaalbare hulp op maat! Bekijk ook de prijzen!

 

 

 

 

 
Share on Facebook
Please reload

Volg me